On tullut se vaihe elämässäni, kun laajakaistasopimukseni on tullut miehen ikään ja on niin ikään 1,5 vuotinen. Tämä tarkoittaa että 18kk määräaikaisuuskausi on päättynyt. Ja olen päättänyt kilpailuttaa sopimukseni alennusten sekä uuden wlan-modeemin toivossa.

Elisa tarjoaa erittäin varteenotettavaa tarjousta: wlan-modeemi, 8/1M full rate nopeus ja toiset 18kk lisää kakkua istuttavana (24kk ja modeemikin olisi oma). Hinta nousisi hieman, mutta latausnopeus voisi optimaalitapauksessa nousta, lähetysnopeus taas tippuisi 2M -> 1M. No kävimpä operaattorillani (paikallinen puhelinyhtiö) kyselemässä "tyhmänä" että pitääkö tehdä mitä toimenpiteitä jos haluaa vaihtaa, ja samalla lipasutin tarjouksen. Tietenkin toivoin että minusta pidettäisiin kiinni kynsin hampain, mutta ei. Sanottiin että kaikille asiakkaille samat hinnat ja haukkui samalla Elisan hinnat, palvelut ja epäili että näinköhän heidän modeemilaite toimii enää kahden vuoden päästä. Hieman jäi tönkkö kuva. Aiemmin olin kuullut saman "asiakaspalvelijan" haukkuvan Elisan laskutusta asiakkailleen. Hieman arveluttavaa kilpailijoiden mustamaalausta.

No näillänäkymin olen siis kahden vaiheilla. Elisalla olisi mahdollisesti nopeampi yhteys, mutta hinta kasvaisi, nykyisellään uuden wlan-modeemin ostaminen on väistämättä edessä. Hankala valinta. Puntaroin mahdollisuuksia ja teen päätökseni lähiviikkoina. Saunalahti ei tule kysymykseen, samat hinnat ja hitaammat asiakaspalvelukokemukset eivät kiinnosta. Soneraa en pysty edes villeimmissä fantasioissani valitsemaan, olen kuullut siitäkin yhtiönä niin paljon ihania asioita, lisäksi Soneran hinnat ovat täysin kilpailun ulkopuolella ainakin laajakaistaliittymien osalta.