Kävinpä edellisen positiivisen kokemuksen rohkaisemana uudelleen aterioimassa Joensuun McDonald'silla ja tilasin pihinä miehenä kaksi juustohampurilaista ja pienen suklaapirtelön. Tilausvaiheessa katsoin että suklaapirtelö oli hyvin vaalea, lähes valkoinen. Kysyin myyjältä että onhan tuo varmasti suklaapirtelö ja myyjä vakuutteli että on se, väri kuulemma vain on hieman hailakka.

Pöydässä purilaiset poskeen vedettyäni kävin pirtelön kimppuun, vain todetakseni että onpas myöskin suklaan maku yhtä hailakka kuin väri. Enkä edes hyvällä mielikuvituksella saanut sitä outoa sivumakua suklaaksi tunnistettua. No perästä kuului. En kehdannut mennä jonojen ohitse kassalle valittamaan vaan seuraavana päivänä 29.5. kirjoitin aamupäivällä asiakaspalautteen kyseisen ketjun www-sivujen kautta.

Vastauksen sain vasta tiistaina 1.6. Lieneekö vastauksen viivästyminen ollut valitusten suuri määrä vaiko harvaseltaan palautelaatikon avaaminen. Edellisellä kerralla kyllä sainkin jo puhelun seuraavana päivänä. Tällä kertaa toivoinkin sähköpostiyhteydenottoa. Sähköpostissa vuoropäällikkö pahoitteli tapahtunutta ja kiitteli palautetta. Hyvitykseksi saan pienen pirtelön kun asioin seuraavan kerran McDonald's Kuurnakadulla.

Pikkujutustahan nyt oli kyse, mutta yritysten voisi olettaa ottavan reklamaatiot hieman vakavammin, etenkin nykyiseen aikaan, joka rikkoo 3/12 -säännön. Huonosta kokemuksesta kertoo helposti useille kymmenille, ellei jopa sadoille ihmisille. Samoin tosin käy hyvillekin kokemuksille. Olisiko parempi ja nykyaikaisempi nimitys tälle säännölle kymmenille/kymmenille -sääntö, ellei jopa pyöritä isommissakin luvuissa? Joka tapauksessa reklamaatio käsiteltiin asiallisesti, hieman hitaasti tosin. Pysykää kanavalla, lisää risuja sekä ruusuja yrityksille seuraavassa jaksossa.