Kannattaa olla tarkkana mitä maksaa ja mistä tuotteesta. Tämän sain huomata tänään tehdessäni ruokaostoksia Joensuun keskustan CityMarketissa. Avopuolisoni halusi ostaa samalla mukaansa kirjan alennuksesta, hintaan 8,95€, normaali hinta 10,95€.

Kauppareissu alkoi heti ikävästi, koska kaupassa ei oltu varauduttu (taaskaan) riittävän hyvin ostoskoreihin, vaan kaikki oli päässyt kerääntymään sisäänkäynniltä kassojen kupeeseen. Kävimpä sieltä sellaisen koukkaisemassa. Ostoksien jälkeen pääsimme avopuolisoni kanssa jonottamaan pitkään kassajonoon. Lopulta kun saimme maksettua ostokset, huomasimme tavaroita pakatessa että kirjasta olikin veloitettu täysi hinta.

Mietin että vaikka jonot kasvavat, on asiasta ilmoitettava. Kirja kuitenkin otettiin mukaan sillä ärsykkeellä, kun hintaa oli alennettu. Normaalilla hinnalla kirja olisi jäänyt hyllyyn. Alkuun kassaneiti ei meinannut uskoa, sanoi että kirjassa on hinta. Kolme kertaa toistettuani että kirja oli alennuksessa, sellaisen tarjouslapun takana hän otti puhelimen käteensä ja soitti ilmeisestikin osastovastaavalle. Hetken keskustelun jälkeen hän korjasi hinnan, ja pahoitteli epäselvyyttä hinnan kanssa. Tällävälin jonomme oli kasvanut jo varsin pitkäksi ja saimme kärsiä äkäisen puoleisesta katseista.

Eipä jäänyt kovin mammuttimainen mieli mammuttimarkkinoista. Yhteenveto päivästä: Ei koreja, tarjouksia, joita ei annetakkaan ilman asiakkaan vaatimista ja lisäksi jokainen jälkeeni kassajonoon tullut vihaa minua tämän hintasekaannuksen jälkeen. Asianhan korjasi anteeksipyyntö... Pitäkää siis huolta että saatte alennuksenne, kauppaketjusta riippumatta, olen ennenkin huomannut kauppareissujen jälkeen olemattomia alennuksia.