Vuokranantajamme, Joensuun Elli korjuutti saunatiloja koko maaliskuun ajan. Yhtenä iltana siellä jopa kiuas käryytti porakoneita sun muita härveleitä kun työmiehet olivat ne jättäneet automaattisesti lämpenevän kiukaan päälle. No, olisihan kiukaan voinut laittaa pois päältä, mutta onko kiuas työtaso?! Koko rappukäytävä oli savussa ja haisi muoviselta melkein kaksi viikkoa. Luultavasti koko rappukäytävällinen porukkaa kuolee syöpään lähiaikoina.

Remontti vissiin sujui hyvin vahingoista huolimatta, mutta eilen, keskiviikkona 7.4. meillä piti olla saunavuoro. Saunan ovessa kuitenkin oli lappu "Kiuas epäkunnossa, pahoittelemme t: Elli". No onhan tämä tälläinen ikävää, maksoimme kuitenkin tältä kuukaudelta saunankin hinnan vuokrassa. No halusimme tietenkin hyvitystä ja kirjoitimme sähköpostin. Elli vastasi seuraavana aamuna että hyvitystä menetetystä saunavuorosta ei saa, mutta voimme varata korvaavan saunavuoron. Hienoa! Jos sauna on tämän viikon huollossa, niin haluammeko me ottaa ensiviikolle saunavuoron sekä keskiviikolle että torstaille. Ehkäpä ei, kerta viikossa on mielestäni mainio määrä tätä hikihuonetta. Tässä siis taas yksi Joensuun Ellin tapa rahastaa opiskelijoilla (näitä tapoja on useita, uskokaa pois).

Kävimme huviksemme vielä vertailemassa vuokra-asuntojen hintoja, ja joissain tapauksissa huomasimme että Joensuun kaupungin vuokra-asunnot (Joensuun Kodit Oy) tarjosi samanhintaisia ellei jopa edullisempiakin asuntoja. En tiedä muista vuorkanvälittäjistä, mutta Joensuun Elli nostaa joka vuosi vuokrien hintaa, luultavasti prosentuaalisen määrän, joka on meillä noin 5€/vuosi. Melkein houkuttelisi jo lähteä lätkimään, ikävä kyllä muuttaminen on rasittavaa ja kauhean kallista. Ehkä kärsin itse vielä pakolliset ajat näissä tönöissä, mutta suosittelen lämpimästi harkitsemaan mille yhtiölle menee vuokralle, vaihtoehtoja ei valitettavasti vain ole paljoa.

1270744312_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joensuun Elli opiskelija-asunnot. Lappu saunan ovessa.