Kaivelimpa kätköjäni ja löysin mielenkiintoisen tapauksen menneiltä vuosilta. Vuosi taisi olla 2008 ja kesää elettiin. Vanhempani olivat luonani kyläilemässä ja kauppareissulla päätimme käydä syömässä. Huomasimme McDonald's:in ulkopuolella mainoksen jossa mainittiin että hopea-aterian ostajalle Coca-Cola -lasi kaupan päälle.

No muutaman lasin ennestään omistavina päätimme kerryttää lasihyllyämme parilla lasilla lisää ja ostimme nämä suuremmat ateriat sen vuoksi. Viimeisetkin hampurilaiset saatuamme havahduimme huomioon, ettei meille missään vaiheessa annettu juomalaseja. Kävin kysymässä tiskiltä että mikä on homman nimi, no tähän myyjä vastaa että ne ovat päässeet loppumaan. Hieman hämmentyneenä selitin tilanteen ja sitten vuorossa oli jo äitini kassalla kyselemässä. Kassalla oli eri asiakaspalvelija, kuin minun käydessäni ja hän kysyi että missähän näitä mainoksia oli. No äitini sanoi että ulkona on monia mainoksia ja esimerkiksi tarjottimessa joka oli palvelutiskillä. Asiakaspalvelija vain käänsi tarjottimen suojapaperin ja sanoi "Eipä ole enää".

Suorastaan pöyristyttävää palvelua. Jätimme kotiin päästyämme Internetin kautta asiakaspalautteen kyseiselle pikaruokaketjulle, Joensuun toimipisteeseen. Seuraavana aamuna, sunnuntaina, puhelin soi kello 10 pintaan ja siellä oli McDonald'sin joensuun yksi vuoropäällikkö joka pahoitteli tapahtunutta, samalla kertoen että kyseinen asiakaspalvelija on tunnettu oudosta huumorintajustaan ja lupasi kaksi normaalikokoista ateriaa sekä kolme jäätelöä hyvitykseksi. Lasit kuulemma valitettavasti oli loppunut, eikä niitä voinut saada.

Jokusen päivän päästä postiluukusta tipahti hyvityslappu postiluukusta. Hieman vain arvelutti käyttää sitä, kun ties mitenkä näissä paikoissa kosto elää. Onnekseni en ainakaan omassa Big Mac:issani huomannut mitään erityistä.

No mutta se tästä, joka vanhoja muistelee, sitä tikulla silmään. Minä taidankin alkaa tutkimaan enemmän omia lipaston laatikkojani ja kirjoittelen vanhojakin reklamaatiotapauksia tänne kaikkien iloksi ja suruksi. Toivottavasti tästä ainaisesta valittamisestani on edes jollekulle hyötyä tai iloa.